Frågor och svar

Textilvinyl

Kärt barn har många namn och textilvinyl kallas också HTV, Heat transfer vinyl, strykapå-vinyl, värmetransfer och transferfolie. Olika textilvinyler passar på olika underlag, och ibland behöver de olika hög temperatur eller olika lång presstid! 

Det som står på infobladen är rekommendationer och tips, men det går alltid att leka lite med inställningarna på både värme och presstid, och när det gäller material som den kan fästa vid är det egentligen nästan bara fantasin som sätter gränser. Testa hur just din värmepress, skärmaskin och vinyl fungerar bäst tillsammans!

De textilvinyler du får hem från M:OST creative kommer med en liten etikett för att du enkelt ska se vad det är för material och vad färgen heter. Etiketten sitter på bäraren och kan utan problem sitta kvar under både skärning, rensning och pressning av vinylen. Ett tips är att spara delen med etiketten till allra sist, då riskerar du aldrig att glömma bort vad det är för en liten bit som ligger i lådan när du behöver beställa mer av just den färgen. Här hittar du du informationsblad om de olika textilvinylerna